Gemeente Stad Deinze

Jonathan door KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens

Dit is een verplaatste voorstelling. Tickethouders kregen een mail met meer info. Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg krijgen, zonder angst voor besmetting. ...

Info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
-26 - 10,00 euro, Kansentarief - 4,00 euro

Waar

Leietheater - Theaterzaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater
Dit is een verplaatste voorstelling. Tickethouders kregen een mail met meer info.

Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg krijgen, zonder angst voor besmetting.

Jonathan is een bizar poëtische voorstelling, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.

Dit duo slaagt er feilloos in om wat dit voorjaar ieders hart brak - de toestanden in de woonzorgcentra en het sterven in eenzaamheid, in een medische omgeving - tot een stuk te verwerken dat je doet lachen, je ontroert én een zaadje gezond wantrouwen tegenover artificiële intelligentie in je hoofd plant. Respect.

ELS VAN STEENBERGHE IN KNACK FOCUS.