Gemeente Stad Deinze

Harmonieorkest Deinze

Het Harmonieorkest Deinze neemt je o.l.v. Kenny Van Heuverswijn mee op een unieke, spannende, mystieke ervaring: de uitvoering van "The Book of Urizen" van Jacob De Haan, een compositie voor harmonieorkest, zangstem (sopraan) en een mannelijke spreekstem waarin ook gebruik wordt gemaakt van geluidscollages. Het stuk is geïnspireerd op het gelijknamige meeslepende, visionaire – door de d...

Info

Wanneer

Prijs

€ 15,00
-12 - 5,00 euro

Waar

Leietheater - Theaterzaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Harmonieorkest Deinze

Het Harmonieorkest Deinze neemt je o.l.v. Kenny Van Heuverswijn mee op een unieke, spannende, mystieke ervaring: de uitvoering van "The Book of Urizen" van Jacob De Haan, een compositie voor harmonieorkest, zangstem (sopraan) en een mannelijke spreekstem waarin ook gebruik wordt gemaakt van geluidscollages. Het stuk is geïnspireerd op het gelijknamige meeslepende, visionaire – door de dichter zelf geïllustreerde – gedicht van de Engelsman William Blake (1757-1827), die in de westerse literatuur en beeldende kunst een unieke plaats inneemt. Hij was niet alleen dichter en schrijver, maar ook graficus, schilder, illustrator, spiritist, religieus visionair en mystiek filosoof.


De soliste voor "The Book of Urizen" is de Gentse sopraan Jolien De Gendt. Zij behaalde in 2009 behaalde haar Masterdiploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar ze haar opleiding genoot bij Gidon Saks, Marcos Pujol en Mireille Capelle. Daarna werd ze geselecteerd voor de postgraduaatsopleiding aan Flanders Operastudio (nu International Opera Academy). Onlangs zong ze de Koningin van de Nacht/Die Zauberflöte in een productie van CloseOpera en de rol van Nadia in Léhar's La veuve joyeuse met Brussels Philharmonic onder leiding van Hervé Niquet (in Flagey en Concertgebouw Brugge).  Als concert-soliste is ze een veelgevraagd soliste, met optredens in België en in het buitenland. Naast opera-aria's omvat haar repertoire de sopraanpartij in o.a. Verdi's Messa da Requiem, Bachs Johannes- en Mattheuspassies, C.P.E. Bachs Magnificat, Orffs Carmina Burana, Mozarts Requiem, Kroningsmis en Missa brevis in D, Händels Messiah... Tijdens het seizoen 2019-2020 vertolkte ze de rol van Solveig/Peer Gynt (Grieg) in Concertgebouw Brugge met het Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève, alsook de sopraansolo in Verdi's Messa da Requiem in BOZAR in een productie georganiseerd door de internationale koorvereniging A Chœur Joie. Jolien De Gendt maakt sinds 2006 deel uit van het Vlaams Radio Koor en zingt regelmatig solopartijen voor hen (o.a. onder leiding van Eric Whitacre, Klaas Stok, Hervé Niquet, Stéphane Denève, Dirk Brossé, Ken Burton, Stephen Layton). 


In het tweede deel is er eveneens straffe muziek (o.a. het filmische "Cry of the Last Unicorn" van Rossano Galante en een schitterende paso-doble van Josep Miquel Martinez) alsook eigen Deinse solisten (o.a. Czardas van Monti voor een duo van melodisch slagwerk en You Raise Me Up trompet/zang).

Meer over