Gemeente Stad Deinze

Trois couleurs: Bleu

Trois couleurs: Bleu (1993) is het eerste deel van de Trois couleurs-trilogie, genoemd naar de drie idealen van de Franse Revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Wanneer Julie Vignon (Juliette Binoche) haar man en dochter bij een auto-ongeval verliest, verkoopt ze haar prachtige woning op het platteland, trekt naar het anonieme Parijs en verbreekt haar banden met de buitenwereld...

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
DF Leden - 8,00 euro

Waar

De Klaproos
Stationsstraat 20, 9850 Landegem (Deinze)

Organisatie

Davidsfonds Landegem
Trois couleurs: Bleu (1993) is het eerste deel van de Trois couleurs-trilogie, genoemd naar de drie idealen van de Franse Revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Wanneer Julie Vignon (Juliette Binoche) haar man en dochter bij een auto-ongeval verliest, verkoopt ze haar prachtige woning op het platteland, trekt naar het anonieme Parijs en verbreekt haar banden met de buitenwereld om zo anoniem een nieuw leven te beginnen. Julie wordt gelouterd en de film wordt een ode aan de liefde.
Deze Franse film van de Poolse regisseur Kieslowski won o.a. drie Césars en de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.
Gratis drankje na de film

Meer over