Gemeente Stad Deinze

Migratie, gender en recht

Gender heeft een invloed op migratie: sommige mensen vluchten omdat ze hun seksuele oriëntatie niet openlijk mogen beleven. Maar migratie heeft ook een impact op gender: transgender personen kunnen in hun land van bestemming misschien wel hun geslacht laten wijzigen, of net niet. Ellen Desmet is professor migratierecht aan de Onderzoeksgroep Migratierecht van de Universiteit Gent en lid ...

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
DF-Cultuurkaart - 8,00 euro, Abonnement - 30,00 euro, Abonnement met DF-Cultuurkaart - 20,00 euro

Waar

Polyvalente zaal AZ Sint-Vincentius Deinze
Schutterijstraat 34, 9800 Deinze

Organisatie

Davidsfonds Deinze
Gender heeft een invloed op migratie: sommige mensen vluchten omdat ze hun seksuele oriëntatie niet openlijk mogen beleven. Maar migratie heeft ook een impact op gender: transgender personen kunnen in hun land van bestemming misschien wel hun geslacht laten wijzigen, of net niet. Ellen Desmet is professor migratierecht aan de Onderzoeksgroep Migratierecht van de Universiteit Gent en lid van het Centrum voor Mensenrechten. Zij legt in deze voordracht uit hoe het recht omgaat met gender in een migratiecontext.

Deze lezing sluit aan bij de tentoonstelling Human Migration. Het is de vierde van vijf lezingen die Davidsfonds Deinze organiseert om het thema van de tentoonstelling nader toe te lichten.