Gemeente Stad Deinze

Jazzy Sunday: Karel Cuelenaere trio

Dit is een pianotrio zoals je er nog nooit een hoorde. Pianist en bandleader Karel Cuelenaere begon te experimenteren met conceptuele en geluidskunstcomposities aan het conservatorium en probeerde ze uit in verschillende formaties. Uiteindelijk was het drummer Gert-Jan Dreessen die het trio samenbracht, in een jamsessie over twee avonden waarbij de muzikanten elkaar beter leerden kennen...

Info

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Kansentarief - 1,8 euro

Waar

Leietheater - Kleine Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

Leietheater

Dit is een pianotrio zoals je er nog nooit een hoorde. Pianist en bandleader Karel Cuelenaere begon te experimenteren met conceptuele en geluidskunstcomposities aan het conservatorium en probeerde ze uit in verschillende formaties. Uiteindelijk was het drummer Gert-Jan Dreessen die het trio samenbracht, in een jamsessie over twee avonden waarbij de muzikanten elkaar beter leerden kennen. En zo ging de bal aan het rollen.


Ritmische speelsheid en complexe harmonieën, gecombineerd met een intuïtief aanvoelen van elkaar, zorgen voor een intense luisterervaring. Deze muziek geeft zich niet meteen prijs, noch zet ze aan tot meetokkelen, maar voelt desondanks zeer goed. Het trio klinkt als een eenheid, chaotisch en complex bij momenten, maar plots helemaal synchroon met de zuiverheid van een klok.

Meer over