Gemeente Stad Deinze

Sartre & de Beauvoir

Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers zijn komische grootheden, hun liefde voor het theatervak is doordesemd met spelplezier. Stefaan van Brabandt bewijst na Marx , eerder te zien in Leietheater, nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur. Stefaan maakt de redeneringen van Sartre & de Beauvoir actueel en prikkelend, g...

Info

Wanneer

Prijs

€ 24,00
-26 - 12,00 euro, Kansentarief - 4,8 euro

Waar

Leietheater - Theaterzaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

Leietheater

Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers zijn komische grootheden, hun liefde voor het theatervak is doordesemd met spelplezier. Stefaan van Brabandt bewijst na Marx, eerder te zien in Leietheater, nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur. Stefaan maakt de redeneringen van Sartre & de Beauvoir actueel en prikkelend, genuanceerd en daarmee des te overtuigender.


Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?


In Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Èn op hun turbulente liefdesrelatie.