Gemeente Stad Deinze

Rabot 2

Theatermaker Simon Allemeersch vestigde in 2010 zijn persoonlijk atelier in een sociale woontoren in de Rabotwijk in Gent voor zijn eerdere productie Rabot 4-358. Voor de documentaire voorstelling Rabot 2 gaat Simon de mensen opzoeken waarmee hij toen samenwerkte om te kijken hoe het nu met hen gaat. Vanuit deze individuele verhalen die zich afspelen in alle hoeken van Vlaanderen &n...

Info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
-26 - 7,00 euro, Kansentarief - 2,8 euro

Waar

Leietheater - Kleine Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Tickets

Organisatie

Leietheater

Theatermaker Simon Allemeersch vestigde in 2010 zijn persoonlijk atelier in een sociale woontoren in de Rabotwijk in Gent voor zijn eerdere productie Rabot 4-358. Voor de documentaire voorstelling Rabot 2 gaat Simon de mensen opzoeken waarmee hij toen samenwerkte om te kijken hoe het nu met hen gaat. Vanuit deze individuele verhalen die zich afspelen in alle hoeken van Vlaanderen – Gent, Brussel, Antwerpen, Genk, Oostende, het platteland van Oost-Vlaanderen – zoomt hij uit naar een groter verhaal over (het stigma van) hoogbouw, sociaal wonen, privébezit en rijkdom, stad/platteland en ruimtelijke tegenstellingen.


In Rabot 2 combineert verhalenverteller Allemeersch live geluid, documentatie, muziek, theater en videobeelden tot een ambachtelijk gemaakte ‘subjectieve documentaire’. Een maatschappelijk verhaal op het snijpunt van architectuur, stadsontwikkeling, geschiedenis en vormgeving.