Gemeente Stad Deinze

Het originele Back on Track verhaal - de basisprincipes van coaching die toepasbaar zijn bij ieders individueel comeback verhaal

Broers Thomas en Michael timmerden reeds 6 jaar samen aan hun internationale sportcarrière wanneer het noodlot toeslaat. Na een tegenvallend seizoen krijgt Thomas de diagnose teelbalkanker, start met chemotherapie en ziet zijn jarenlang opgebouwde fysieke kwaliteiten wegkwijnen. Coach Michael staat voor een ongeziene uitdaging: hoe pas je de basisprincipes van trainingsleer toe op een ...

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00

Waar

Online
www.arscene.be, 9850 Hansbeke (Deinze)

Tickets

Organisatie

Back on Track Foundation
Broers Thomas en Michael timmerden reeds 6 jaar samen aan hun internationale sportcarrière wanneer het noodlot toeslaat. Na een tegenvallend seizoen krijgt Thomas de diagnose teelbalkanker, start met chemotherapie en ziet zijn jarenlang opgebouwde fysieke kwaliteiten wegkwijnen.

Coach Michael staat voor een ongeziene uitdaging: hoe pas je de basisprincipes van trainingsleer toe op een verzwakte atleet? Hoe coach je vanuit wederzijds vertrouwen als zoveel factoren onzeker zijn? Welke doelstellingen kunnen we formuleren en hoe herdefinieer je 'winnen' na een tegenslag die je leven finaal verandert?

De succesvolle comeback van Thomas blijkt een universeel concept waarbij wellness en high performance gecombineerd worden om tot uitzonderlijke prestaties te komen. Michael biedt met zijn lezing een unieke inkijk in zijn manier van werken en toont dat een aantal basisprincipes van toepassing zijn op het verhaal van elk van ons.
________

Michael Van der Plaetsen is de succescoach achter zijn broer, tienkamper Thomas Van der Plaetsen. Michael studeerde aan de topsport school in Gent en was Belgisch jeugdrecordhouder op de meerkamp maar slaagde er niet in om zelf een succesvolle topsport carrière uit te bouwen waardoor hij zich al op jonge leeftijd op coaching richte.

Hij startte met de begeleiding van zijn broer Thomas terwijl hij zijn studies (bachelor sport en later sportmanagement aan de Vrije Universiteit Brussel) afwerkte. In 2009 op 25 jarige leeftijd coachte hij zijn eerste finale op een IAAF wereldkampioenschap met Kevin Rans in het Polsstokspringen. Datzelfde jaar werd Thomas voor het eerst Europees kampioen bij de jongeren en voerde hij de wereldranglijst aan.

Vanaf 2011 richtte hij zich full time op coaching en in de voorbije 10 jaar coachte hij meerdere atleten naar nationale records en internationaal succes met verschillende gouden medailles op Europese, Universiade en World Military kampioenschappen, als ook finaleplaatsen op Olympische spelen en WK's.

Zijn grootste uitdaging én succes kwam er na de kankerdiagnose van Thomas waarbij hij via zijn unieke en uitzonderlijke aanpak Thomas in recordtijd terug naar de wereldtop loodste.