Gemeente Stad Deinze

Joachim Wannyn - The Road (live streaming concert)

Joachim Wannyn groeide op in een muzikale familie en staat al vele jaren op de planken als zanger-muzikant-componist. Bij Strograss, in 2013 winnaar van de Folk- en Rootswedstrijd van Muziekmozaïek, is hij al tien jaar actief, maar u kent hem misschien (ook) van het Kleinkunstkollektief of Les Invités. Tussen twee corona-vlagen in bracht Wannyn een eerste solo-album uit, dat hij samen m...

Info

Wanneer

Waar

Online
Gentpoortstraat, 9800 Deinze

Organisatie

Arscene
Joachim Wannyn groeide op in een muzikale familie en staat al vele jaren op de planken als zanger-muzikant-componist. Bij Strograss, in 2013 winnaar van de Folk- en Rootswedstrijd van Muziekmozaïek, is hij al tien jaar actief, maar u kent hem misschien (ook) van het Kleinkunstkollektief of Les Invités.

Tussen twee corona-vlagen in bracht Wannyn een eerste solo-album uit, dat hij samen met muzikale zielsgenoten Leander Meuris (klarinet/basklarinet) en Quinten De Vlaeminck (contrabas) komt voorstellen. 'The Road' is een muzikaal dagboek vol poëtische folksongs, gegroeid vanuit persoonlijke, autobiografische verhalen die door hun herkenbaarheid een universele dimensie kregen. De songs worden gedragen door een warme stem, boeiende arrangementen en virtuoze vingers op gitaar, banjo, klarinet, basklarinet, cello en contrabas. The Road wordt live een intimistisch geheel van eigen werk dat samenkomt met arrangementen van songwriters die hen muzikaal inspireren, zoals Paul Simon, Leonard Cohen, Tom Waits, Johnny Cash,… maar ook met minder bekende Iers-Brits-Amerikaanse folksongs.
Warm aanbevolen voor muzikale fijnproevers…
'Wat een heerlijke plaat is dit ! Knap in elkaar gevlochten songs, gezongen op een zachtgespreid bed van Amerikaanse folksferen, soms ook klinkend als een Keltische bard of als een Engelse Bert Jansch maar nooit vervallend in stylisme om het stylisme. Joachim gebruikt zijn klankkleuren als een vertrouwd schip waarmee hij zijn muzikale ziel de volle vrijheid kan geven.Tijdloos …' (Tom Theuns)

Meer info:

https://vi.be/platform/joachimwannyn#

https://www.facebook.com/joachimwannyn.artist

Opgelet: dit concert is op zich gratis maar een vrije bijdrage wordt enorm geapprecieerd. Reserveer via de website om je persoonlijke link voor het online concert te ontvangen!

Meer over