Gemeente Stad Deinze

Online voordracht: De opvoeding van het kind in de 17e en 18e eeuw.

De voordracht is gebaseerd op een genealogisch onderzoek van ongeveer 60.000 personen, en wordt met behulp van een power-point-projectie voorgesteld. In een eerste gedeelte komt het kind in zijn gezinssituatie vanaf zijn eerste levensjaren (geboorte, kindersterfte, vroedvrouwen en chirurgijnen, het zogen, aantal kinderen, bastaarden, kinderkledij en het spelen, enz.) tot aan zijn huwelij...

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Onlineactiviteit
Bij mij thuis, 9800 Deinze

Organisatie

Familiekunde Deinze
De voordracht is gebaseerd op een genealogisch onderzoek van ongeveer 60.000 personen, en wordt met behulp van een power-point-projectie voorgesteld.
In een eerste gedeelte komt het kind in zijn gezinssituatie vanaf zijn eerste levensjaren (geboorte, kindersterfte, vroedvrouwen en chirurgijnen, het zogen, aantal kinderen, bastaarden, kinderkledij en het spelen, enz.) tot aan zijn huwelijk (periode van huwelijk, partnerkeuze, gemiddelde huwelijksleeftijd, enz.) aan bod.
Een tweede deel handelt over het onderwijs in de toenmalige leerlingenstelsel in al zijn facetten. Komen o.m. aan bod het analfabetisme, de catechismus, de verschillende onderwijsvormen, de leermethoden, enz.).

Inschrijven vóór 20 maart 2021 via mail: claude@gekiere.com; daarna volgt de link om deel te nemen.