Gemeente Stad Deinze

Online ICT- cursus ism Seniornet : Coronalert

Voor een webinar volgen de deelnemers de sessie van thuis uit aan een laptop of tablet. De inloggegevens voor de sessie worden meegedeeld aan de ingeschrevenen via mail. Het gebruikte platform is Praatbox/Jitsi Meet en is bruikbaar op alle besturingssystemen (Windows, Android en iOS). Met de app Coronalert bescherm je jezelf en de anderen. Met wie had je eergisteren contact? En de dagen ...

Info

Wanneer

Prijs

€ 7,14

Waar

Online
www.arscene.be, 9850 Hansbeke (Deinze)

Organisatie

LDC Zeventiendorpen ism Seniornet Vlaanderen
Voor een webinar volgen de deelnemers de sessie van thuis uit aan een laptop of tablet. De inloggegevens voor de sessie worden meegedeeld aan de ingeschrevenen via mail. Het gebruikte platform is Praatbox/Jitsi Meet en is bruikbaar op alle besturingssystemen (Windows, Android en iOS).
Met de app Coronalert bescherm je jezelf en de anderen. Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant?
Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico.
Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy. Als een gebruiker van de app besmet is met het coronavirus, kan die persoon een waarschuwing laten uitsturen naar al zijn nauwe contacten van de voorbije dagen. Dit gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contactcenter. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.
Snelheid is belangrijk, om jezelf en je dierbaren te beschermen.