Gemeente Stad Deinze

Antigone in de Amazone

Voor Antigone in de Amazone reizen Milo Rau en zijn team naar de Braziliaanse staat Pará, waar bossen branden door de voortdurend uitbreidende monocultuur van sojateelt en waar het kapitalisme de natuur verslindt. Samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa, wordt de tragedie van Antigone herverteld. Op een bezet stuk land creëert het team een allegorisch stuk over ...

Info

Wanneer

Prijs

€ 28,00
Basistarief: 28,00 €; -26 (incl. busvervoer): 15,00 €

Waar

Met de bus naar NTG
, 9000 Gent

Organisatie

Leietheater

Voor Antigone in de Amazone reizen Milo Rau en zijn team naar de Braziliaanse staat Pará, waar bossen branden door de voortdurend uitbreidende monocultuur van sojateelt en waar het kapitalisme de natuur verslindt. Samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa, wordt de tragedie van Antigone herverteld.
Op een bezet stuk land creëert het team een allegorisch stuk over de gewelddadige vernietiging en ontheemding door de moderne staat, die privébezit belangrijker acht dan het traditionele recht op land.
De rol van Antigone wordt vertolkt door de inheemse actrice Kay Sara, het koor door overlevenden van het grootste bloedbad aangericht door politie tegen landloze boeren: een politieke Antigone voor de eenentwintigste eeuw.

Bron: UiTinVlaanderen.be