Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

PAK DE POEN! (7+)

PAK DE POEN! wordt een spetterende show met grootse prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen. Kinderen krijgen een inzicht in ons kapitalistisch systeem en de vanzelfsprekendheid hiervan wordt in vraag gesteld. Hoe moeilijk is delen eigenlijk echt? Waar ligt de grens tussen naar iets verlangen en ...

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: 14,00 €; -26: 7,00 €; Kansentarief: 3,00 €

Waar

Leietheater - Grote Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

PAK DE POEN! wordt een spetterende show met grootse prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen. Kinderen krijgen een inzicht in ons kapitalistisch systeem en de vanzelfsprekendheid hiervan wordt in vraag gesteld. Hoe moeilijk is delen eigenlijk echt? Waar ligt de grens tussen naar iets verlangen en hebzucht? Is méér per definitie altijd beter? Wanneer is er geld genoeg voor iedereen?


Kinderen opvoeden en bewust leren maken van de waarde van geld is geen simpele opdracht. Enerzijds willen we hen verantwoordelijkheid aanleren, hen leren beseffen dat de dingen niet gratis uit de lucht vallen en dat alles een prijs heeft. Anderzijds willen we hen leren dat niet alles te koop is en dat hetgeen er écht toe doet onbetaalbaar is.

Bron: UiTinVlaanderen.be