Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Flip Kowlier solo

Ik heb altijd muziek gemaakt omwille van het spel', zegt Flip Kowlier. 'Het is een kriebel. Van zodra ik een instrument zie wil ik het vastpakken. Dit is het vak dat ik als kind al wilde doen: dat vond ik gewoon evident.' Niemand in Vlaanderen die daar rouwig om is. Zonder Kowlier waren tientallen jonge bands niet opnieuw in hun eigen taal, meestal het dialect, gaan zingen. Zonder hem wisten ...

Wanneer

Waar

jarDeins
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Ik heb altijd muziek gemaakt omwille van het spel’, zegt Flip Kowlier. ‘Het is een kriebel. Van zodra ik een instrument zie wil ik het vastpakken. Dit is het vak dat ik als kind al wilde doen: dat vond ik gewoon evident.’ Niemand in Vlaanderen die daar rouwig om is. Zonder Kowlier waren tientallen jonge bands niet opnieuw in hun eigen taal, meestal het dialect, gaan zingen. Zonder hem wisten we niet dat het allemaal een ‘kwestie van organisatie’ is. Flip ken je van radiohits als ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’, en uiteraard van ’t Hof van Commerce. In JarDeins komt de Izegemnaar solo, maar des te meer de moeite.


Je kent hem vermoedelijk van radiohits als ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’ met 't Hof van Commerce. In jarDeins komt de Izegemnaar solo, maar des te meer de moeite!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over