Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Absynthe Minded duo

Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn. In 2004 eindigden ze als tweede in Humo's Rock Rally, na winnaars The Van Jets. Vervolgens ging Absynthe Minded op tournee in onder meer Duitsland, Frankrijk, Belgiƫ en Nederland. Hun grote doorbraak kwam met de single 'Envoi' -een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008)- en bijhorende nieuwe ...

Wanneer

Waar

jarDeins
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn. In 2004 eindigden ze als tweede in Humo’s Rock Rally, na winnaars The Van Jets.


Vervolgens ging Absynthe Minded op tournee in onder meer Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Hun grote doorbraak kwam met de single ‘Envoi’ -een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008)- en bijhorende nieuwe plaat ‘Absynthe Minded’. Dit luidde hun boerenjaar 2009 in, hetgeen resulteerde in 4 MIA’s: Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.


Hun vierde plaat (‘As it ever was’) dreigde hun zwanenzang te worden, aangezien de groep na vijf eclatante platen en bijna vijftien jaar onafgebroken toeren in 2013 voor onbepaalde tijd on a break ging. Maar na de pauze is Absynthe Minded 2.0 opgestaan en leidt iedereen mee naar vers, onontgonnen terrein. Weg van de zwierige zigeunerrock in zweterige jazzclubs, maar blijmoedig voorwaarts richting clevere gitaarpop met hemelse harmonieën. En zo bewijzen ze het keer op keer: Absynthe Minded is een volstrekt uniek combo met een eigenzinnige maar onweerstaanbare sound.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over