Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Sioen Solo

In september 2000 gaf Frederik Sioen zijn eerste solo-optreden onder de naam 'Sioen' in een klein café in Gent. 2 decennia later, heeft Sioen 7 full-albums uitgebracht (waarvan 3 gouden platen). Hij speelde in alle grote zalen en op de grote festivals (waaronder 3 maal Rock Werchter) en toerde met zijn band in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Zuid-Afrika, China, ...

Wanneer

Waar

jarDeins
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

In september 2000 gaf Frederik Sioen zijn eerste solo-optreden onder de naam ‘Sioen’ in een klein café in Gent.  2 decennia later, heeft Sioen 7 full-albums uitgebracht (waarvan 3 gouden platen). Hij speelde in alle grote zalen en op de grote festivals (waaronder 3 maal Rock Werchter) en toerde met zijn band in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Zuid-Afrika, China, Maleisië, Indonesië, Japan en Zuid-Korea.


Sioen werkt vaak samen met muzikanten uit verschillende genres, onder andere ook met jazz legende Toots Thielemans, en nam een album op met Zuid-Afrikaanse muzikanten in Johannesburg (Calling Up Soweto).


Jaarlijks organiseert hij ook het Piano Street Art Festival ‘123-piano’ in zijn thuisstad en tussendoor riep Knack Magazine hem uit als ‘Man Van Het Jaar 2018’.


Begin dit jaar bracht hij zijn nieuw solo-album  ‘Messages of Cheer & Comfort’ uit, dat hij met gepaste trots komt voorstellen tijdens jarDeins.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over