Gemeente Stad Deinze

Biënnale van de Schilderkunst. Binnenskamers

Van 26 juli tot 18 oktober 2020 slaan de drie beeldende kunstmusea aan de Leie — Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel), museum Dhondt-Dhaenens en Roger Raveel Museum — de handen in elkaar en presenteren samen de 7de editie van de Biënnale van de Schilderkunst. Onder de titel Binnenskamers spitst deze editie van de Biënnale zich toe op het interieur binnen de traditie van de kunstge...

Info

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Reductietarief - 9,00 euro

Waar

mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, 9800 Deinze

Organisatie

Museum van Deinze en de Leiestreek
Van 26 juli tot 18 oktober 2020 slaan de drie beeldende kunstmusea aan de Leie — Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel), museum Dhondt-Dhaenens en Roger Raveel Museum — de handen in elkaar en presenteren samen de 7de editie van de Biënnale van de Schilderkunst.

Onder de titel Binnenskamers spitst deze editie van de Biënnale zich toe op het interieur binnen de traditie van de kunstgeschiedenis. Traditioneel vormt het interieur het decor van een tafereel, het omhulsel van een verhaal — een kader binnen een kader. Het interieur verhult en onthult. Ze bestaat binnen de grenzen van haar eigen intimiteit en geborgenheid. Toch veronderstelt dit 'binnen' ook een 'buiten'.

Hoewel de thematiek van Binnenskamers al lang voor het uitbreken van het coronavirus werd gekozen, krijgt het een bijzonder krachtige weerklank na de opsluiting waarmee een groot deel van de wereld te maken had. De grenzen die het publieke scheiden van het private ontbinden en transformeren tot allerlei vormen van digitale collectiviteit en intimiteit. Nieuwe hybride ruimtes ontplooien zich in het spanningsveld tussen huiselijk leven, werk en vrije tijd. Wanneer ons gezichtsveld gelimiteerd wordt tot de afmetingen van onze ramen of ons computerscherm, en de wereld daarbuiten ingelijst lijkt te worden als een virtuele realiteit, klinkt de vraag naar de contouren van het 'interieur' luider dan ooit.