Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Paul Verhaeghe: Gestoorde maatschappij, gestoorde individuen? AFGELAST

Prof. Paul Verhaeghe is hoogleraar psychodiagnostiek aan de UGent. Hij schreef onder meer volgende publicaties Het einde van de psychotherapie (2009), Identiteit (2012), Autoriteit (2015), Intimiteit (2018), en Over normaliteit en andere afwijkingen (2019). Als psychotherapeut ervaart prof. Verhaeghe hoe de ratrace van onze samenleving oorzaak is van individuele psychische problemen. Wie niet ...

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €; ADD: 5,00 €

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Openbare Bibliotheek Deinze
Prof. Paul Verhaeghe is hoogleraar psychodiagnostiek aan de UGent. Hij schreef onder meer volgende publicaties Het einde van de psychotherapie (2009), Identiteit (2012), Autoriteit (2015), Intimiteit (2018), en Over normaliteit en andere afwijkingen (2019).
Als psychotherapeut ervaart prof. Verhaeghe hoe de ratrace van onze samenleving oorzaak is van individuele psychische problemen. Wie niet kan volgen of enigszins afwijkend gedrag vertoont krijgt een diagnose die nog altijd berust op sociale normen en 'nattevingerwerk'. Het aantal diagnoses en recepten voor psychofarmaca stijgen, want normaliteit is maakbaar en binnen handbereik, toch? Prof. Paul Verhaeghe pleit voor een radicaal andere aanpak.
Lezing ism 'de drie mama's'.

Bron: UiTinVlaanderen.be