Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Landschap & Poëzie AFGELAST

Stadsdichter Steven Van de Putte en plattelandsdichter Paul Demets gaan in dialoog. Deze literaire avond is een samenwerking tussen De Bibliotheek, de stadsdichter en het dichterscollectief DéCéDé Paul Demets (1966) is dichter, poëzierecensent voor De Morgen, Cobra.be (VRT), Awater, Ons Erfdeel en essayist. Van januari 2018 tot januari 2020 was hij plattelandsdichter aangesteld door de ...

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €; ADD: 5,00 €

Waar

Leietheater - Kleine Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Openbare Bibliotheek Deinze
Stadsdichter Steven Van de Putte en plattelandsdichter Paul Demets gaan in dialoog.
Deze literaire avond is een samenwerking tussen De Bibliotheek, de stadsdichter en het dichterscollectief DéCéDé

Paul Demets (1966) is dichter, poëzierecensent voor De Morgen, Cobra.be (VRT), Awater, Ons Erfdeel en essayist. Van januari 2018 tot januari 2020 was hij plattelandsdichter aangesteld door de provincie Oost-Vlaanderen. In zijn recente poëziebundel 'Aangelanden' bezingt hij het platteland in de ruime zin.

Steven Van de Putte werd in 2019 aangesteld als derde stadsdichter van Deinze. Steven Van de Putte debuteerde in 2018 met zijn dichtbundel 'Moederstad', een ode aan zijn stad en de Leiestreek.

Het Dichters Collectief Deinze werd opgericht door wijlen Martin Carrette, eerste stadsdichter van Deinze (2009-2013). Hij wou er een dichtersgenootschap mee oprichten, verwijzend naar 'Dead Poets Society'. DéCéDé is een los genootschap van lokale dichters met als voorzitter de 'zittende' stadsdichter, Steven Van de Putte.

Bron: UiTinVlaanderen.be