Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Het Lam Gods: een speurtocht

Zoek je mee naar 'De rechtvaardige rechters'? In 1934 werd uit de Sint-Baafskathedraal van Gent het onschatbare paneel De Rechtvaardige Rechters gestolen van het wereldberoemde Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Op zijn sterfbed verklaarde Arsène Goedertier uit Wetteren dat hij de enige man ter wereld was die wist waar het kunstwerk zich bevond. Bij hem thuis werden ook heel wat ...

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €

Waar

Bibliotheek Landegem
Stationsstraat 20, 9850 Landegem (Deinze)

Organisatie

Openbare Bibliotheek Deinze
Zoek je mee naar 'De rechtvaardige rechters'?

In 1934 werd uit de Sint-Baafskathedraal van Gent het onschatbare paneel De Rechtvaardige Rechters gestolen van het wereldberoemde Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Op zijn sterfbed verklaarde Arsène Goedertier uit Wetteren dat hij de enige man ter wereld was die wist waar het kunstwerk zich bevond. Bij hem thuis werden ook heel wat aanwijzingen gevonden naar de bergplaats. Toch zijn ontelbaar veel politiemensen, amateur-detectives, helderzienden, journalisten en schrijvers er tot nu toe niet in geslaagd het paneel terug te vinden.

Patrick Bernauw publiceerde sinds begin jaren negentig een aantal boeken over het mysterie, zowel voor volwassenen als voor jongeren. Hij doet ook al zijn leven lang onderzoek naar wat wel eens 'het Vlaamse monster van Loch Ness' wordt genoemd. in 1992 verscheen de jeugdroman “De Rechtvaardige Rechters” die zovele jaren later een heuse klassieker is geworden, en nog altijd in druk is.

Hij vertelt voor kinderen vanaf 10 jaar het ware verhaal achter de roof, en heeft het ook over de heel speciale ontdekking die hij deed. Verwacht je aan een spannende thriller, verteld door een rasverteller.

Het Lam Gods : verbazing en verrukking

Het paneel 'De rechtvaardige rechters' maakt deel uit van 'Het Lam Gods'.
Samen met de leerlingen van enzoWOORD bekijken we dit schilderij tot in de kleinste details, en geven zij poëtisch commentaar op de pracht en praal die hier te zien is.

Bron: UiTinVlaanderen.be