Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Helpen bij verlies en verdriet - lezing door Manu Keirse

De dood is een deel van het leven, elk leven begint, maar is niet oneindig. Verlies en verdriet staan om de hoek in ieders leven en heeft alles te maken met liefde. Zowel rouwenden als hun omgeving zitten met vragen. Hoe kan je iemand helpen en hoe ga je om met mensen die verlies ervaren? In deze lezing brengt hij opnieuw concrete verhalen aan die herkenbaar en helend zijn. Zijn verhalen maken ...

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

Zaal Westkouter
Kouter 129, 9800 Deinze

Contact

Organisatie

De drie mama's, Doris, Bénédicte en Greet
De dood is een deel van het leven, elk leven begint, maar is niet oneindig. Verlies en verdriet staan om de hoek in ieders leven en heeft alles te maken met liefde. Zowel rouwenden als hun omgeving zitten met vragen. Hoe kan je iemand helpen en hoe ga je om met mensen die verlies ervaren?
In deze lezing brengt hij opnieuw concrete verhalen aan die herkenbaar en helend zijn. Zijn verhalen maken duidelijk dat verlies overleven tijd vraagt.
Deze keer gaat hij dieper in op het verdriet van kinderen en jongeren in rouw. Hij leert ons dat, als je kinderen graag ziet, je hen niet kan sparen voor verdriet, maar hen wel goed kan voorbereiden in het leren omgaan met verdriet.
Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde, en dé specialist in België en Nederland als het over verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat.
Manu Keirse pleit voor meer openheid over het rouwen en het verlies van dierbare.
Deze lezing is een initiatief van 'De drie mama's'
Doris, Bénédicte en Greet, die hun zoon verloren.

Deuren open: vanaf 19.30 uur
Prijs: € 5 - ter plaatse te betalen - consumptie inbegrepen

Bron: UiTinVlaanderen.be