Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

'De waterhuishouding in het Middeleeuwse Gent' - Frank Gelaude

Geograaf Frank Gelaude brengt met verve en aanstekelijk enthousiasme een lezing over "De waterhuishouding in het middeleeuwse Gent. Water voor scheepvaart, ambachten, drinkwater, verdediging en watermolens. " Geoloog Frank Gelaude (UGent) doctoreerde kort geleden aan de Universiteit Antwerpen op een thesis getiteld:' De vroege hydrografie van de stad Gent, een geomorfologisch onderzoek van ...

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; Dunsa-leden: 0,00 €

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Dunsa, kring voor geschiedenis, kunst en erfgoed
Geograaf Frank Gelaude brengt met verve en aanstekelijk enthousiasme een lezing over "De waterhuishouding in het middeleeuwse Gent. Water voor scheepvaart, ambachten, drinkwater, verdediging en watermolens. "
Geoloog Frank Gelaude (UGent) doctoreerde kort geleden aan de Universiteit Antwerpen op een thesis getiteld:' De vroege hydrografie van de stad Gent, een geomorfologisch onderzoek van menselijke ingrepen in de waterhuishouding van het middeleeuwse Gent.' Eén van zijn promotoren was onze stadsgenoot Prof. dr. Tim Soens van het Departement Geschiedenis van de UA. Zijn originele studie leidde tot veel merkwaardige inzichten, oa het feit dat Gent in de middeleeuwen een belangrijke rivierhaven was.
Ism Dunsa.

Bron: UiTinVlaanderen.be