Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Een uur cultuur

Een uur cultuur zorgt voor een reeks culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken over diverse thema's, gemodereerd door twee klasbakken uit eigen stad: Yves Van Durme en Carlos Alleene. Pascal Verbeken (1965) studeerde Germaanse filologie aan de UGent en staat bekend als Wallonïekenner. Hij was achtereenvolgens redacteur van De ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Leietheater - Kleine Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Een uur cultuur zorgt voor een reeks culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken over diverse thema's, gemodereerd door twee klasbakken uit eigen stad: Yves Van Durme en Carlos Alleene.


Pascal Verbeken (1965) studeerde Germaanse filologie aan de UGent en staat bekend als Wallonïekenner. Hij was achtereenvolgens redacteur van De Standaard en Humo, als freelancer schreef hij voor Knack en De Morgen. Bekende werken van hem zijn onder andere: 'Arm Wallonië', 'Grand Central Belge' en 'Duistere wegen - Vincent van Gogh in de Borinage'. In zijn recente boek 'Brutopia - De dromen van Brussel', verkent hij de weelderige salons in de Belgische hoofdstad, maar beschrijft hij eveneens de achterbuurten. Carlos Alleene gaat met hem in gesprek over zijn diverse publicaties en zijn niet aflatende liefde voor Wallonië op zondag 8 maart.

Bron: UiTinVlaanderen.be