Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

AFGELAST: Een uur cultuur

Opgelet: deze activiteit werd afgelast Een uur cultuur zorgt voor een reeks culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken over diverse thema's, gemodereerd door twee klasbakken uit eigen stad: Yves Van Durme en Carlos Alleene. Op zijn achtenzestigste debuteerde Jan Smets, eregouverneur van de Nationale Bank met 'Theater'. Een ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Leietheater - Kleine Zaal
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater
Opgelet: deze activiteit werd afgelast

Een uur cultuur zorgt voor een reeks culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken over diverse thema's, gemodereerd door twee klasbakken uit eigen stad: Yves Van Durme en Carlos Alleene.


Op zijn achtenzestigste debuteerde Jan Smets, eregouverneur van de Nationale Bank met 'Theater'. Een onvervalste whodunit die hij voor zijn vrouw schreef, maar voordien niet uitgegeven raakte. De liefde voor de literatuur heeft hij van zijn vader die als journalist ook enkele romans heeft geschreven. Zijn moeder was een enorme fan van Agatha Christie. Dankzij 'Theater' kreeg Smets de vraag om zijn visie op de financiële wereld neer te schrijven. In 'Economie en het goede leven’ heeft hij het o.a. over de rol van de Europese Centrale Bank, het creëren van jobs, de sociale zekerheid, enzovoort. Over deze en andere thema's praat journalist Carlos Alleene met hem op zondag 19 april.

Bron: UiTinVlaanderen.be