Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Sintintocht 2019 Deinze

Op zondag 17 november 2019 is het weer zo ver, dan doen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hun blijde intrede in Deinze. De heilige man bezoekt 's ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder. 's Namiddags gaat het Sintfeest in Deinze verder met de theatervoorstelling 'Zou de Sint…?' die om 13.30 u. én om 16.30 u. doorgaat in CC Leietheater. Tussen de twee theatervoorstellingen in ...

Wanneer

Waar

Sint-Poppoplein
zn, 9800 Deinze

Organisatie

jeugddienst Deinze
Op zondag 17 november 2019 is het weer zo ver, dan doen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hun blijde intrede in Deinze. De heilige man bezoekt 's ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder. 's Namiddags gaat het Sintfeest in Deinze verder met de theatervoorstelling 'Zou de Sint…?' die om 13.30 u. én om 16.30 u. doorgaat in CC Leietheater. Tussen de twee theatervoorstellingen in zal Sinterklaas per stoomboot naar het Sint-Poppoplein komen. De Sint en zijn gevolg, worden er verwacht tegen 15 u.

Om 9 u. vertrekt Sinterklaas vanaf Astene Sas naar De Ceder (Parijsestraat 34), alle kinderen zijn er welkom tot 11.30 u. De Sint heeft voor ieder kind iets lekkers mee.

In de namiddag begeeft de Sint zich met zijn Zwarte Pieten per stoomboot naar het centrum van Deinze. Alle kinderen van Deinze en omstreken worden vanaf 14.30 u. verwacht op het Sint-Poppoplein om de Sint en de Pieten te verwelkomen langs de kade. De stoomboot van Sinterklaas wordt verwacht om 15 u. Sinterklaas zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. De Sint liet reeds weten erg blij te zijn met zelfgemaakte tekeningen en schilderijen en neemt deze graag in ontvangst.

Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein trekken Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in stoet naar de CC Leietheater waar ze iedereen om 16 u. zullen uitwuiven voor ze Deinze weer verlaten.

Voor en na de intocht per stoomboot kunnen gezinnen van 13.30 u. tot 14.30 u. of van 16.30 u. tot 17.30 u. in CC Leietheater genieten van de theatervoorstelling 'Zou de Sint…?'. In deze muzikale theatervoorstelling verklappen De Tamboerijnen aan wie alles wil weten over de goedheilig man en zijn gevolg graag hoe de vork in de steel zit. Want wist je dat Zwarte Pieten wel eens bang zijn? En dat het paard van de Sint heel graag snoept?

Met sinterklaasmeezingers en boeiende eigen liedjes hoor je precies wat er allemaal goed en fout kan gaan op de verjaardag van de goede man. Met frisse akoestische arrangementen, de nodige dosis rock-'n-roll op kindermaat en de unieke blend van Tamboerijnenstemmen kan jong en oud genieten van dit heerlijke pepernootje cultureel erfgoed.

Zou de Sint is een familievoorstelling voor brave kindjes en deugnieten vanaf 3 jaar.

Praktisch:
Sintintocht op zondag 17 november 2019 om 15 uur. Gratis
Info: Jeugddienst, 09 381 86 61, jeugd@deinze.be, www.deinze.be/jeugd

Familievoorstelling “Zou de Sint” op zondag 17 november 2019 van 13.30 tot 14.30 u. en van 16.30 tot 17.30 u. Voorstelling: 4 euro
Info en tickets: Leietheater, 09 381 07 40, leietheater@deinze.be, www.leietheater.be/tickets

Bron: UiTinVlaanderen.be