Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

28° Nieuwjaarsconcert Pasar

Reeds voor de 28ste keer brengt het gerenommeerd Bevers Harmonieorkest (100 uitvoerders) onder de deskundige leiding van dirigent Jan Smets een populair en gevarieerd programma van stijlvolle composities rond het thema 75 jaar bevrijding WOII. -Fanfare for the Common Man werd gedefinieerd als de mars voor de gewone man en was vanaf de première in 1943 een Amerikaans icoon. -Hymn to the Fallen ...

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; Voorverkoop: 16,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Pasar Deinze
Reeds voor de 28ste keer brengt het gerenommeerd Bevers Harmonieorkest (100 uitvoerders) onder de deskundige leiding van dirigent Jan Smets een populair en gevarieerd programma van stijlvolle composities rond het thema 75 jaar bevrijding WOII.

-Fanfare for the Common Man werd gedefinieerd als de mars voor de gewone man en was vanaf de première in 1943 een Amerikaans icoon.
-Hymn to the Fallen komt uit de soundtrack van de filmklassieker “Saving Private Ryan” van Steven Spielberg.
-In de compositieThe Story of Anne Frank beschrijft O.M. Schwarz dit wereldberoemde verhaal.
-Light Cavalry Overture is de ouverture van Franz von Suppé's gelijknamige operette die in 1866 in première ging in Wenen.
-Glenn Miller Medley, vijf van de topwerken van deze Amerikaanse bigbandleider werden verwerkt voor harmonieorkest door Naohiro Iwai.
-Band of Brothers komt uit de soundtrack van deze befaamde televisieserie over WOII.
-Frank Sinatra Hits Medley: dit arrangement brengt een overzicht van tijdloze klassiekers samen, om er een paar te noemen: Cheek tot Cheek, I've got you under my skin, My way …
- Arromanches een concertmars geschreven door componist A.E. Kelly, zelf gewond bij de landing in Normandië.
-Highland Cathedral werd geschreven voor de Highland Games, maar werd zo populair dat deze compositie werd voorgedragen als officieel Schots volkslied.


Kortom een heerlijke muzikale avond met populaire herkenbare meesterwerken die U zeker niet mag missen! En dit voor het eerst in het gloednieuwe cultureel centrum Leietheater.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over