Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Een wonderbaarlijke tuin: een kijk op de flora van het Lam Gods

Een botanische uitstap naar het Lam Gods is geen alledaagse bezigheid en toch gingen al een reeks mensen ons vooraf. Wie waren ze en wat waren hun bevindingen? En hoe bereid je in hemelsnaam een dergelijke excursie voor? In de tijd van de gebroeders Van Eyck was er van enige wetenschappelijke plantenkennis nog geen sprake. Planten schilderen naar de natuur was dus niet evident. En toch zijn ...

Wanneer

Waar

Mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3, 9800 Deinze

Organisatie

Natuurpunt Tussen Leie en Schelde

Een botanische uitstap naar het Lam Gods is geen alledaagse bezigheid en toch gingen al een reeks mensen ons vooraf. Wie waren ze en wat waren hun bevindingen? En hoe bereid je in hemelsnaam een dergelijke excursie voor? In de tijd van de gebroeders Van Eyck was er van enige wetenschappelijke plantenkennis nog geen sprake. Planten schilderen naar de natuur was dus niet evident. En toch zijn heel wat planten en bloemen op het Lam Gods verrassend opvallend secuur weergegeven. Waar haalden de gebroeders Van Eyck hun botanische kennis en waarom beeldden ze bepaalde planten af? Wat was de betekenis van planten in de Late Middeleeuwen ten tijde van de gebroeders Van Eyck? Op al deze vragen wordt in deze lezing uitvoerig ingegaan, maar let wel:  het paradijs is op het Lam Gods nooit ver weg.

Deze activiteit is een samenwerking van MUDEL, Natuurpunt tussen Leie en Schelde, Davidsfonds Deinze, Dunsa, Heemkundige kring 'het Land van Nevele' en Erfgoed Deurle.

Inkom 5 EUR/ pp.