Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Stefan Blommaert: de toenemende invloed van China in de wereld

Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China in de wereld? Stefan Blommaert, Chinaverslaggever voor de VRT vertelt op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Iedereen weet intussen dat China uitgegroeid is tot een economisch succesverhaal. De economische ontwikkeling gaat in China wel niet hand in hand met meer ...

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €; ADD: 5,00 €

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Openbare Bibliotheek Deinze
Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China in de wereld? Stefan Blommaert, Chinaverslaggever voor de VRT vertelt op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Iedereen weet intussen dat China uitgegroeid is tot een economisch succesverhaal. De economische ontwikkeling gaat in China wel niet hand in hand met meer politieke vrijheid of rechten voor minderheden, integendeel. China wil deze economische macht nu ook verzilveren met meer invloed in de wereld. Het is hierbij vooral op zoek naar stabiele toestroom van grondstoffen, investeringsmogelijkheden en handelsrelaties. China is nu bv al de grootste handelspartner van de Afrikaanse landen en het stelt aan zijn handelspartners geen vervelende vragen over democratie of mensenrechten. Dit heeft onvermijdelijk een negatieve invloed op democratisering in de wereld.
Deze lezing kadert in de activiteitenreeks 'De toekomst van de democratie'. Deze lezing is een samenwerking tussen Amnesty International Deinze, Bibliotheek Deinze, GROS Deinze, Oxfam Wereldwinkel Deinze, Vorming Plus Gent-Eeklo.

Bron: UiTinVlaanderen.be