Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Zijn alle Belgen Neder-landers? 2000 jaar geschiedenis van de Lage Landen

De Lage Landen: ooit uithoek van de ontwikkelde wereld Klasse, taal en religie beheersen de geschiedenis Arm Vlaanderen en rijk België De geschiedenis van onze Vlaamse regio is complex. Wat we nu Vlaanderen noemen, werd door velen opgebouwd en soms weer afgebroken: Romeinen, Germanen, Franken, Bourgondiërs, graven en hertogen, koningen en keizers, boeren, brouwers en begijnen. Onze ...

Wanneer

Prijs

€ 67,00
Basistarief: 67,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 60,00 €

Waar

Ontmoetingscentrum Ter Kale
Brouwerijstraat 4, 9850 Landegem (Deinze)

Organisatie

Davidsfonds Academie

De Lage Landen: ooit uithoek van de ontwikkelde wereld
Klasse, taal en religie beheersen de geschiedenis
Arm Vlaanderen en rijk België

De geschiedenis van onze Vlaamse regio is complex. Wat we nu Vlaanderen noemen, werd door velen opgebouwd en soms weer afgebroken: Romeinen, Germanen, Franken, Bourgondiërs, graven en hertogen, koningen en keizers, boeren, brouwers en begijnen. Onze geschiedenis werd gekleurd door rijkdom en armoede, machtige steden, godsdiensttwisten, Spanjaarden, Oostenrijkers, Fransen en Hollanders.
Is Vlaanderen vandaag welvarend en sterk, dan was het in de 19de eeuw wel anders. Toen België een industrieel succesverhaal schreef, vocht Vlaanderen om sociaal en economisch te overleven. En morgen? Wordt het federale België een confederatie? En wat met Europa? Frans-Jos Verdoodt schetst een uniek overzicht van 2000 jaar geschiedenis, cultuur, economie en politiek.

Bron: UiTinVlaanderen.be