Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Yurt - rauwe indie uit een jazzy tent

Met Yùrt lanceert Brecht Plasschaert (Marble Sounds, Yuko), in samenwerking met een rits bevriende muzikanten en producers, een nieuwe Gentse klank die tot de verbeelding spreekt. Yùrt is een eksternest, opgetrokken uit blinkend sluikaval, warm koper en zwartgeblakerd klarinettenhout. Een wereld waarin u zich kan uitspreiden op een zorgvuldig georkestreerd klanktapijt met rafelige, krakende ...

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; -25j of werkzoekend: 9,00 €

Waar

Arscene vzw
Reibroekstraat 37, 9850 Hansbeke (Deinze)

Organisatie

Arscene

Met Yùrt lanceert Brecht Plasschaert (Marble Sounds, Yuko), in samenwerking met een rits bevriende muzikanten en producers, een nieuwe Gentse klank die tot de verbeelding spreekt.

Yùrt is een eksternest, opgetrokken uit blinkend sluikaval, warm koper en zwartgeblakerd klarinettenhout. Een wereld waarin u zich kan uitspreiden op een zorgvuldig georkestreerd klanktapijt met rafelige, krakende elektronica.
Deze tent wordt bevolkt door alleen maar klinkende namen uit de pop- en jazzscène, waaronder leden van onder meer Amongster, School Is Cool, Marble Sounds en Yuko en is bediend van een avontuurlijke bezetting met een duo klarinetten. Dat belooft !
In maart 2019 verscheen hun eerste EP.

Hier vind je enkele video-links:

"Lull it by (Darkside)": https://www.youtube.com/watch?v=fJWoQiIFoIo
"I've been really busy": https://www.youtube.com/watch?v=ChpFoK1ozvE&t=112s
"A simple plan": https://www.youtube.com/watch?v=2q_ZKkcoGz8

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over