Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Johan Braeckman over kritisch denken

De eerste lezing in de nieuwe locatie van platvvorm wordt verzorgd door Johan Braeckman, filosoof, hoogleraar wijsbegeerte (UGent), oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen wonder - het tijdschrift van SKEPP. In zijn lezing gaat hij in op 'kritisch denken: de valkuilen en mogelijkheden'. Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ...

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

plattvorm
Kalkhofstraat 26B, 9800 Deinze

Organisatie

platvvorm

De eerste lezing in de nieuwe locatie van platvvorm wordt verzorgd door Johan Braeckman, filosoof, hoogleraar wijsbegeerte (UGent), oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen wonder - het tijdschrift van SKEPP.

In zijn lezing gaat hij in op 'kritisch denken: de valkuilen en mogelijkheden'.

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we heel wat denkfouten maken. We denken dat we op het goede spoor zitten, maar vaak gaan we de mist in. Zo ontstaan bijgeloof, alternatieve waarheden en drogredenen. Door de evolutie van de wetenschap krijgen we grip op de vraag waarom talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof, complottheorieën en dergelijke meer.

De deuren openen om 19u00, de lezing begint om 19u45 en duurt tot 20u45, daarna is er mogelijkheid om in gesprek te gaan van 21u00 tot 22u00.

Bron: UiTinVlaanderen.be