Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Napoleon Ongehoord

Multimediale muziektheatervoorstelling naar aanleiding van het 250° geboortejaar van Napoleon Bonaparte met meesterverteller Johan Op de Beeck, Charles Dekeyser, bas, Charlotte Asberg, sopraan, Koor Laidos en orkest Spumanti, regie Griet Spanhove, onder algemene leiding van Ann Pareyn. Dit jaar is het 250° geboortejaar van Napoleon. Napoleonkenner Johan Op de Beeck is een meeslepend en ...

Wanneer

Prijs

€ 29,00
Basistarief: 29,00 €; -12 en +65: 27,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Spumanti Bruisend Kamerorkest
Multimediale muziektheatervoorstelling naar aanleiding van het 250° geboortejaar van Napoleon Bonaparte met meesterverteller Johan Op de Beeck, Charles Dekeyser, bas, Charlotte Asberg, sopraan, Koor Laidos en orkest Spumanti, regie Griet Spanhove, onder algemene leiding van Ann Pareyn.

Dit jaar is het 250° geboortejaar van Napoleon. Napoleonkenner Johan Op de Beeck is een meeslepend en gepassioneerd verteller. In zijn verhalen krijgen historische figuren een menselijk gezicht, hij ontrafelt politieke intriges, kortom brengt een geschiedenisles zoals u ze nog nooit gehoord heeft … Maar ook een les in de menselijke psychologie, want wat maakt Napoleon tot zo'n groot staatsman? En hoe zat het nu met zijn vele vrouwen? We horen het ... ongehoord! Want samen met Johan betreden ook operazangers, koor en symfonieorkest de bühne met naast Haydn en de Eroica van Beethoven, ook verrassende stukken zoals originele soldatenliederen en de oorspronkelijke muziek van de kroning van Napoleon. Dit alles op doordringende wijze tot leven gebracht door Charles Dekeyser, bas, Charlotte Asberg, sopraan, orkest Spumanti en koor Laidos onder de zwierige leiding van Ann Pareyn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over