Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Kunstroute Meetjeslandse Meesters

Tijdens het weekend van de culinaire markt Hapje Tapje kan je ook een kunstroute volgen met Meetjeslandse Meesters in de hoofdrol op drie locaties in het centrum van Nevele: Gemeentehuis Nevele, Parochiaal Centrum Novy en Atelier Suzy. Gemeentehuis Nevele (za 16 u. - 20 u., zo 10 u. - 17 u.) Tentoonstelling met enkele werken van Meetjeslandse Meesters zoals Jan Burssens, Joe Van Rossem, Hugo ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

centrumstraten Nevele
nevelemarkt, 9850 Nevele (Deinze)

Organisatie

Stad Deinze
Tijdens het weekend van de culinaire markt Hapje Tapje kan je ook een kunstroute volgen met Meetjeslandse Meesters in de hoofdrol op drie locaties in het centrum van Nevele: Gemeentehuis Nevele, Parochiaal Centrum Novy en Atelier Suzy.

Gemeentehuis Nevele
(za 16 u. - 20 u., zo 10 u. - 17 u.)
Tentoonstelling met enkele werken van Meetjeslandse Meesters zoals Jan Burssens, Joe Van Rossem, Hugo De Clercq, Frans Labath en Antoon Catrie uit de collectie van mudel.
Tentoonstelling van heemkring Het Land van Nevele met aandacht voor enkele Meetjeslandse Meesters: Theodoor Janssens en zijn opvolger Felix Beryngier uit Nevele.

Parochiaal Centrum Nevele, feestzaal Novy
(za 16 u. - 20 u., zo 10 u. - 17 u.)
Tentoonstelling werk cursisten en docenten Vrije academie De Kunstgreep en voorstelling cursusaanbod 2019-2020.

Atelier Suzy
(za 10 u. - 16.30 u., zo 9 u. - 17 u.)
Tentoonstelling werk cursisten Atelier Suzy geïnspireerd op de
Meetjeslandse Meesters.

In het project Meetjeslandse Meesters gaat COMEET op zoek naar kunstenaars die de geschiedenis in kunnen gaan als 'Meesters van bij ons'. Meetjeslandse Meesters zijn geboren of gestorven in de regio of hebben er een tijdje gewerkt. Ze worden bovendien zowel door de lokale gemeenschap als door het kunstencircuit erkend als belangrijke kunstenaars. Het is een dynamisch overzicht dat steeds ter discussie mag staan en de gemeenschap uitnodigt om op zoek te gaan naar hun artistieke wortels.
'Oude' kunst inspireert 'nieuwe' creatie en blijft zo relevant. Ook vandaag barst het Meetjesland van het artistiek talent. We daagden (lokale) kunstenaars en socio-culturele partners uit Nevele bijgevolg uit om aan de slag te gaan met dit erfgoed. Dat resulteert in een kunstzinnige wandelroute in het centrum van Nevele tijdens het laatste weekend van augustus (31/08 – 1/09).

Bron: UiTinVlaanderen.be