Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Kennismaking met de nieuwe privacywet

Ook kleine vzw's, jeugdbewegingen en lokale verenigingen moeten sinds 25 mei 2018 rekening houden met een nieuwe wet over het bijhouden en verwerken van persoonsgegevens. We informeren je over wat er verandert. Wat moet je doen om je organisatie privacyproof te maken? Wij helpen je op weg en laten je ook kennismaken met een aantal sjablonen en modeldocumenten. Ook kleine vzw's, jeugdbewegingen ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Vormingplus Gent-Eeklo
Ook kleine vzw's, jeugdbewegingen en lokale verenigingen moeten sinds 25 mei 2018 rekening houden met een nieuwe wet over het bijhouden en verwerken van persoonsgegevens. We informeren je over wat er verandert. Wat moet je doen om je organisatie privacyproof te maken? Wij helpen je op weg en laten je ook kennismaken met een aantal sjablonen en modeldocumenten.

Ook kleine vzw's, jeugdbewegingen en lokale verenigingen moeten sinds 25 mei 2018 rekening houden met een nieuwe wet over het bijhouden en verwerken van persoonsgegevens (naam, foto, telefoonnummer, adres, bankrekeningnummer, e-mailadres, medische data …). We informeren je over wat er verandert. Wat moet je doen om je organisatie privacyproof te maken? Wat gebeurt er als je de privacyregels niet respecteert? Waarvoor zijn bestuurders aansprakelijk en kan je boetes krijgen? Belangrijk is dat je binnen de vereniging snel werk maakt van een plan van aanpak waardoor je aantoont dat je de privacy van je leden en vrijwilligers ernstig neemt. Wij helpen je op weg en laten je ook kennismaken met een aantal sjablonen en modeldocumenten.

In samenwerking met Stad Deinze, dienst Cultuur