Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Digistatie | Radio en TV anno 2019

Dankzij de opkomst van streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders en podcasts zal het traditionele radiolandschap in de komende jaren radicaal veranderen. We overlopen de diverse opties om digitaal radio te beluisteren en bekijken welke toestellen je daarvoor nodig hebt. We maken dezelfde oefening voor televisie. Tegen 2022 wil de Vlaamse Overheid overschakelen van FM ...

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5.00€;Reductieprijs: 4.00€;Sociale prijs: 2.50€

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Vormingplus Gent-Eeklo
Dankzij de opkomst van streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders en podcasts zal het traditionele radiolandschap in de komende jaren radicaal veranderen. We overlopen de diverse opties om digitaal radio te beluisteren en bekijken welke toestellen je daarvoor nodig hebt. We maken dezelfde oefening voor televisie.

Tegen 2022 wil de Vlaamse Overheid overschakelen van FM naar DAB+, de digitale zendtechniek via de ether. Mits investering in een compatibel toestel zou je als luisteraar gratis naar radio moeten kunnen blijven luisteren. Het traditionele radiolandschap zal in de komende jaren radicaal veranderen, dankzij de opkomst van streamingdiensten, internetradiostations, genre- en nichezenders en podcasts. We overlopen de diverse opties om digitaal radio te beluisteren en bekijken welke toestellen je daarvoor nodig hebt. We maken dezelfde oefening voor televisie. Wat is de zin en onzin van technologische nieuwigheden als smart-tv, 3D, HD ready, Full HD, en UHD/4K? Zijn die extra mogelijkheden ook nuttig voor een modale TV-kijker? Is de bediening nog gebruiksvriendelijk? En hoe zit het met de vele 'streamingdiensten' zoals Netflix, Yelo Play, Proximus TV, VRT NU en Steevie?

In samenwerking met Bibliotheek Deinze