Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Bibbrein | Filosoferen met kinderen en (groot)ouders

We gaan in deze workshop aan de slag met inspirerende 'praatpikkels' die ons laten nadenken en ons denken verwoorden. Daarna voeren we een filosofische dialoog in groep. Je leert aandachtig luisteren, vragen stellen en je verbeelding prikkelen. Kinderen zijn tussen 9 en 12 jaar en vergezeld door een volwassene. Kinderen kijken met verwondering naar de wereld en stellen heel wat vragen. Met hen ...

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5.00€;Kinderen (9-12 jaar): 0.00€

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Bibliotheek Deinze
We gaan in deze workshop aan de slag met inspirerende 'praatpikkels' die ons laten nadenken en ons denken verwoorden. Daarna voeren we een filosofische dialoog in groep. Je leert aandachtig luisteren, vragen stellen en je verbeelding prikkelen. Kinderen zijn tussen 9 en 12 jaar en vergezeld door een volwassene.

Kinderen kijken met verwondering naar de wereld en stellen heel wat vragen. Met hen praten en samen met hen nadenken is van groot belang, zowel voor het kind als voor de relatie met de volwassene. Het gaat niet om weten, maar om willen weten. Op deze manier oefent een kind in het structureren van de eigen gedachten. Het leert bewust te denken. We gaan in deze workshop aan de slag met inspirerende 'praatpikkels' die ons laten nadenken en ons denken verwoorden. Daarna voeren we een filosofische dialoog in groep. Zo krijgen kinderen en (groot)ouders meteen voeling met het filosofische denken; je leert aandachtig te luisteren, vragen te stellen en je verbeelding te prikkelen. Tot slot van de namiddag maken de kinderen een creatieve verwerking van het gesprek. Met de volwassenen bespreken we dan wat er eigen is aan het filosofische gesprek, hoe je dit verder kunt oefenen en thuis toepassen. De leeftijd van de kinderen is tussen 9 en 12 jaar en zijn vergezeld door een volwassene.

In samenwerking met Bibliotheek Deinze