Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Kinderen in de picture!

Het genre van het kinderportret ontstond in Vlaanderen rond 1500. Hoe werden kinderen in hun tijd afgebeeld? Wat vertellen de kleding, de huisdieren, het speelgoed en de omgeving? We bespreken een groot aantal representatieve en aansprekende (Belgische) werken. Ze geven ons de kans om de toenmalige leefwereld van het kind te reconstrueren en te begrijpen in relatie tot de maatschappij. In deze ...

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16.00€;Sociale prijs: 8.00€;Reductieprijs: 12.00€

Waar

mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

Organisatie

Vormingplus Gent-Eeklo
Het genre van het kinderportret ontstond in Vlaanderen rond 1500. Hoe werden kinderen in hun tijd afgebeeld? Wat vertellen de kleding, de huisdieren, het speelgoed en de omgeving? We bespreken een groot aantal representatieve en aansprekende (Belgische) werken. Ze geven ons de kans om de toenmalige leefwereld van het kind te reconstrueren en te begrijpen in relatie tot de maatschappij.

In deze lezing schetsen we de ontwikkeling van het kinderportret aan de hand van een aantal specifieke thema's: kind en het gezin, spelen en leren, het werkende kind en het kind en de dood. Het genre van het kinderportret ontstond in Vlaanderen rond 1500. Hoe werden kinderen in hun tijd afgebeeld? Wat vertellen de kleding, de huisdieren, het speelgoed en de omgeving? We bespreken een groot aantal representatieve en aansprekende (Belgische) werken. Zij zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar geven ons ook de kans om de toenmalige leefwereld van het kind te reconstrueren en te begrijpen in relatie tot de maatschappij.

In samenwerking met mudel - Museum van Deinze en de Leiestreek

Bron: UiTinVlaanderen.be