Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Deinze Skate Contest 2019

Na een succesvolle editie van Deinze Skate Contest in organisatie van de Belgian Skateboard Association (BSA) vorig jaar en de goede ervaring met de BSA als organisator van de wedstrijd, organiseert Stad Deinze op zaterdag 6 juli 2019 een tweede editie van Deinze Skate Contest op Skatepark Briel in de Mouterijdreef. Vorig jaar ging het om een lokale wedstrijd voor amateurs en gesponsorde ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Skatepark Briel
Mouterijdreef 20, 9800 Deinze

Organisatie

jeugddienst Deinze
Na een succesvolle editie van Deinze Skate Contest in organisatie van de Belgian Skateboard Association (BSA) vorig jaar en de goede ervaring met de BSA als organisator van de wedstrijd, organiseert Stad Deinze op zaterdag 6 juli 2019 een tweede editie van Deinze Skate Contest op Skatepark Briel in de Mouterijdreef. Vorig jaar ging het om een lokale wedstrijd voor amateurs en gesponsorde skaters.

Dit jaar organiseert de BSA voor de eerste maal in de geschiedenis van het Belgische skateboarden een 'Belgian Skate League'. Deze Belgische competitie bestaat uit een 15-tal wedstrijden in 2019 waarbij zowel amateur skaters als gesponsorde skaters in verschillende klassementen over alle wedstrijden heen punten kunnen verzamelen. Op die manier zal er voor de allereerste keer een echt Belgisch klassement ontstaan van amateur skaters en gesponsorde skaters.

Deinze Skate Contest wordt als A-event opgenomen in de Belgian Skate League en zal hierdoor een bovenlokale uitstraling krijgen. De mogelijkheid om tijdens Deinze Skate Contest punten te verdienen voor het Belgische klassement, zal ook meer skaters en zeker meer gesponsorde skaters uit heel Vlaanderen aantrekken wat garant staat voor nog meer spektakel en een ongeziene sfeer onder het publiek.

Beginnende skaters kunnen ook dit jaar zelf hun eerste tricks oefenen tijdens de initatieworkshops skaten die, voorafgaand aan de wedstrijd, zullen doorgaan tussen 10 u. en 12 u. op Skatepark Briel.
Onder begeleiding van een professionele skate-instructeur kunnen deelnemers vanaf 8 jaar gedurende een uur hun eerste skate-ervaring beleven. Deelname aan één van de workshops kost € 10. Hierbij zijn materialen, skateboard, helm, pols-, knie- en elleboogbescherming inbegrepen. Vooraf inschrijven en betalen voor de workshops is verplicht en kan via www.deinze.be/webshop of via jeugddienst@deinze.be. In de webshop zijn de workshops terug te vinden onder de rubriek 'Jeugdactiviteiten'.

Om 14 u. gaat dan de eigenlijke wedstrijd van start. Deinze Skate Contest 2019 wordt georganiseerd in 5 categorieën: amateurs U13, amateurs U16, amateurs +16, gesponsorde skaters (alle leeftijden) en dames. Voor alle deelnemers wordt een toffe goodiebag voorzien. Het prijzenpakket voor amateurs bestaat uit producten ter waarde van € 1.000 en waardebonnen van Slam Shop Gent ter waarde van € 270. Het prijzengeld voor gesponsorde skaters bedraagt € 1.000. Bovendien kunnen alle skaters tijdens deze wedstrijd punten verdienen voor het klassement van de Belgian Skate Leage. Spektakel verzekerd dus.

De prijsuitreiking wordt voorzien rond 19 u. De hele dag zullen de zomerbar van JC Brieljant en leuke muzikale omkadering zorgen voor een toffe sfeer en de nodige verfrissingen. Wie wenst deel te nemen aan de contest kan zich vooraf per e-mail inschrijven via info@bsa.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be