Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Afscheid Grammeneschoolke

Afscheid van 'Grammeneschoolke' “Grammeneschoolke”, al jaar en dag een begrip in Grammene, verhuist naar Gottem. Op 1 september 2019 starten we samen met de lagere school in totaal vernieuwde klaslokalen. Ondertussen kregen onze 2 vestigingen in Grammene en Gottem een nieuwe naam: 'De Kerselaar'. In De Kerselaar willen we een warme thuis en een degelijke schoolopleiding bieden aan alle ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Grammeneschool O.L.V. instituut
grijsbulckstraat 3, 9800 Grammene (Deinze)

Tickets

Organisatie

VBS De Kerselaar
Afscheid van 'Grammeneschoolke'

“Grammeneschoolke”, al jaar en dag een begrip in Grammene, verhuist naar Gottem. Op 1 september 2019 starten we samen met de lagere school in totaal vernieuwde klaslokalen. Ondertussen kregen onze 2 vestigingen in Grammene en Gottem een nieuwe naam: 'De Kerselaar'.
In De Kerselaar willen we een warme thuis en een degelijke schoolopleiding bieden aan alle kinderen en hun ouders. Ja, de spreekwoordelijke kers op de taart…

Dit afscheid laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 21 juni 2019 gaat - naar jarenlange traditie - ons frietjesfeest door. We maken van deze gelegenheid gebruik om onze schoolpoort en de klassen voor een laatste keer open te stellen.
Daarom is iedereen uitgenodigd op 21 juni vanaf 18u tot 19u30 om oude foto's en artikelen uit vervlogen tijden te bekijken en wie weet, vind je jezelf wel terug op één of andere oude klasfoto? Pure nostalgie!

Na het bezoek aan onze school kan je nog een drankje en/of frietje nuttigen in zaal Leiezicht van 18u30 tot 20u30.


De school kwam tot stand door de tak van de grote familie der Congregatie van de Zusters Maricolen te Deinze. Aldaar was ook het Moederhuis gevestigd en van daaruit werden tal van andere stichtingen gerealiseerd tot men in 1908 een klooster en een vrije gesubsidieerde gemengde school van Grammene bouwde. De opvoeding van de kinderen gebeurde door zusters tot 1968. Daarna werd het onderwijs aan lekenpersoneel toevertrouwd, maar de onderwijsinstelling bleef in handen van de zusters Maricolen. (bron info Kris Heyerick)
In 2010 werd het 100-jarig bestaan gevierd.
Wie thuis nog info, foto's of artikels heeft van ons schooltje kan die altijd bezorgen in de Grijsbulckstraat 3 in Grammene.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over