Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Post! - Ief Postino

Brieven waren lang hét communicatiemiddel bij uitstek: getuigenissen van nieuwe ideeën en recente gebeurtenissen, van grote vreugde en diep liefdesverdriet. 7000 km legde theatermaker Ief Gilis af om als Ief Postino brieven van Belgische Italianen te bezorgen aan vrienden of familie in hun geboorteland. Na een tv-item bij Iedereen Beroemd, zijn de zielenroerselen nu verwerkt in een ...

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Brieven waren lang hét communicatiemiddel bij uitstek: getuigenissen van nieuwe ideeën en recente gebeurtenissen, van grote vreugde en diep liefdesverdriet.

7000 km legde theatermaker Ief Gilis af om als Ief Postino brieven van Belgische Italianen te bezorgen aan vrienden of familie in hun geboorteland. Na een tv-item bij Iedereen Beroemd, zijn de zielenroerselen nu verwerkt in een theatervoorstelling.

Verhalen over vriendschap, relaties, heimwee, liefde, … De schrijvers lieten Ief Postino binnen in hun leven en namen hem in vertrouwen. Ief kreeg het voorrecht om de brieven te bezorgen en mocht zo genieten van de verraste gezichten, de emotie en het ongeloof bij de ontvangers. Dit is een voorstelling waar je goesting van krijgt om zelf een brief te schrijven.

Winnaar van de Europese prijs voor cultureel erfgoed Europa Nostra Award.

SPEL Ief Gilis
BEELD Steven Wouters

Bron: UiTinVlaanderen.be