Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Symfonieorkest Vlaanderen / Haydn – Mozart - Stravinsky

In het kader van Festival van Vlaanderen Wie de jonge Amerikaanse dirigent Jonathon Heyward al eens bezig zag, weet dat hij vuur in zijn vingers heeft zitten: begeesterend, kleurrijk en onweerstaanbaar. Samen met Symfonieorkest Vlaanderen gaat hij op zoek naar de ziel van de Weense klassiek, muziek die op maat van het orkest gesneden is. Tegenover de zonnige tonen van Haydns Symfonie nr. 101 ...

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; -26 jaar: 9,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

In het kader van Festival van Vlaanderen

Wie de jonge Amerikaanse dirigent Jonathon Heyward al eens bezig zag, weet dat hij vuur in zijn vingers heeft zitten: begeesterend, kleurrijk en onweerstaanbaar. Samen met Symfonieorkest Vlaanderen gaat hij op zoek naar de ziel van de Weense klassiek, muziek die op maat van het orkest gesneden is.

Tegenover de zonnige tonen van Haydns Symfonie nr. 101 staat de onheilspellende sfeer van Mozarts Pianoconcerto nr. 24 gebracht door Andrew Tyson. Hij en Heyward kennen elkaar al sinds hun studietijd: een onderonsje onder knappe twintigers met een warm muzikaal hart – dat belooft! En Stravinsky spint met zijn neoklassieke Pulcinella een welgekomen draad naar de twintigste eeuw.

MUZIEK Symfonieorkest Vlaanderen, Jonathon Heyward, Andrew Tyson
BEELD Tom De Visscher

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over