Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Five Easy Pieces - Milo Rau / CAMPO

Kan je kinderen het leven van kindermoordenaar Marc Dutroux in scene laten zetten? De Zwitserse theatermaker Milo Rau en zijn International Institute of Political Murder (IIPM) creeerden samen met het Gentse kunstencentrum CAMPO een ambitieus project met kinderen en jongeren tussen 8 en 13 jaar. Five Easy Pieces zoekt de limieten op van wat kinderen weten, voelen en doen. Zuiver esthetische en ...

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; -26 jaar: 9,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Kan je kinderen het leven van kindermoordenaar Marc Dutroux in scene laten zetten?

De Zwitserse theatermaker Milo Rau en zijn International Institute of Political Murder (IIPM) creeerden samen met het Gentse kunstencentrum CAMPO een ambitieus project met kinderen en jongeren tussen 8 en 13 jaar.

Five Easy Pieces zoekt de limieten op van wat kinderen weten, voelen en doen. Zuiver esthetische en theatrale vragen vermengen zich met morele kwesties: hoe kunnen kinderen begrijpen wat verhaal, inleving, verlies, onderwerping, ouderdom, ontgoocheling of rebellie inhouden? Hoe reageren wij als we ze scènes van geweld of liefdesrelaties zien spelen? En vooral: wat zegt dat over onze eigen angsten en verlangens?

Five Easy Pieces focust op het leven en de misdaden van Marc Dutroux en daarbij op de verschillende taboes en pijnpunten van zowel het persoonlijke als het politieke leven.

Via vijf oefeningen van de grootste eenvoud worden kinderen ingewijd in de emotionele en politieke absurditeiten en afgronden van de volwassenenwereld. De jonge acteurs sluipen in verschillende rollen: die van een politieofficier, van de vader van Marc Dutroux, van een van zijn slachtoffers, van de ouders van een overleden meisje. Door dergelijke ingestudeerde re-enactments ontvouwt zich een historisch panorama van de Belgische geschiedenis.

Wat betekent het voor volwassenen om met kinderen theater te maken? Wat vertelt ons dat over macht en onderwerping, over theater en performance, over mimesis en mens-zijn? Five Easy Pieces is een experiment naar het vertellen van geschiedenis(sen) in vijf aanzetten.

CONCEPT, TEKST & REGIE Milo Rau
TEKST & PERFORMANCE (2 casts) Rachel Dedain, Aimone De Zordo, Fons Dumont, Arno John Keys, Maurice Leerman, Pepijn Loobuyck, Willem Loobuyck, Blanche Ghyssaert, Polly Persyn, Lucia Redondo, Peter Seynaeve, Pepijn Siddiki, Elle Liza Tayou, Winne Vanacker, Hendrik Van Doorn & Eva Luna Van Hijfte
PERFORMANCE FILM Sara De Bosschere, Pieter-Jan De Wyngaert, Johan Leysen, Peter Seynaeve, Jan Steen, Ans Van den Eede, Hendrik Van Doorn & Annabelle Van Nieuwenhuyse
BEELD Phile Deprez

Bron: UiTinVlaanderen.be