Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

All Inclusive - Julian Hetzel

In All Inclusive onderzoekt theatermaker Julian Hetzel de esthetisering van geweld en de explosieve kracht van oorlogsbeelden. Vertrekkend vanuit het principe van 'creatie door destructie' importeerde hij enkele kilo's oorlogspuin uit Syrië. De brokstukken transformeerde hij in Europa tot kunst. Julian Hetzel plaatst kunst naast oorlog, constructie naast deconstructie en toeristen naast ...

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; -26 jaar: 8,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

In All Inclusive onderzoekt theatermaker Julian Hetzel de esthetisering van geweld en de explosieve kracht van oorlogsbeelden. Vertrekkend vanuit het principe van 'creatie door destructie' importeerde hij enkele kilo's oorlogspuin uit Syrië. De brokstukken transformeerde hij in Europa tot kunst.

Julian Hetzel plaatst kunst naast oorlog, constructie naast deconstructie en toeristen naast vluchtelingen. Hij verbindt realiteit met verbeelding tijdens een rondleiding doorheen een tijdelijke expositieruimte. Je wordt uitgenodigd om te kijken naar een museumbezoek waar de realiteit keihard terugslaat. Wat als we empathie kunnen kapitaliseren door mensen naar mensen te laten kijken?

Julian Hetzel studeerde podiumkunsten aan Das Arts in Amsterdam. Sindsdien creëert hij provocerende performances met politieke ondertoon en over het algemeen met een droog gevoel voor humor, die de codes van het theater uitdagen. Zijn werk is vaak documentair, op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst.

'All Inclusive biedt pijnlijk herkenbare taferelen, waarbij je even vaak moet schaterlachen als de wenkbrauwen fronst. Hetzel ontmaskert de vaak te hoogdravende intenties van kunst en werkt een kritisch licht op de dunne grens tussen engagement en exploitatie, inclusief die van hemzelf.' DE STANDAARD FILIP TIELENS ****

REGIE & CONCEPT Julian Hetzel
SPEL Kristien De Proost, Edoardo Ripani, Geert Belpaeme en lokale figuranten
PRODUCTIE Campo i.s.m. Stichting Ism&Heit Utrecht
BEELD Philippe Digneffe

Bron: UiTinVlaanderen.be