Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

MARX - Stefaan Van Brabandt, De Verwondering & Het Zuidelijk Toneel

Johan Heldenbergh, een van onze grootste acteurs kruipt in de huid van Karl Marx, een van de grootste filosofen. Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de 19de-eeuwse filosoof Karl Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid. Hij werd beschouwd als een afgod en een ...

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; -26 jaar: 10,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Johan Heldenbergh, een van onze grootste acteurs kruipt in de huid van Karl Marx, een van de grootste filosofen.

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de 19de-eeuwse filosoof Karl Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar zijn goede intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de 'marxistische bevrijding'.

In de theatermonoloog MARX kijkt een van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is MARX een confronterend, kritisch en vurig pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

TEKST & REGIE Stefaan Van Brabandt
SPEL Johan Heldenbergh
DRAMATURGIE Wannes Gyselinck
MET DE STEUN VAN het Vlaams Fonds der Letteren
BEELD Joris Casaer

Bron: UiTinVlaanderen.be