Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Dier - Tom Struyf

Dier gaat over het genie van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons, en hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven: van trouwe levensgezel tot bien cuit op ons bord. De voorstelling is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die op mensen lijken, van ...

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: 14,00 €; -26 jaar: 7,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

Dier gaat over het genie van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken en de aanwezigheid van onszelf: de mens. Over hoe we met dieren omgaan en zij met ons, en hoe verschillend we naar dieren kijken en hen beleven: van trouwe levensgezel tot bien cuit op ons bord.

De voorstelling is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die op mensen lijken, van mensen die op dieren lijken en op fragmenten uit interviews met biologen en gedragswetenschappers die op dieren lijken.

Live spelen twee acteurs, twee dieren en een muzikant met wat er in de filmpjes te zien is. Dier is diepgravend, maar ook lichtvoetig en geestig en balanceert op de grens tussen performance, concert en documentaire.

SPEL Judith De Joode, William Bakker, Tom Struyf
PRODUCTIE Watmarswas in coproductie met productiehuis TR, Villanella, Stichting Collectiv, Tweetakt Festival en C-takt
IN SAMENWERKING MET Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond
MET DE STEUN VAN de Vlaamse overheid
BEELD Tim Flach

Bron: UiTinVlaanderen.be