Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

I SOLISTI & Jan Decleir - Mars om de macht (te verspelen)

In Dagboek van Gloemov (1923) drijft de controversiële Russische filmregisseur Sergei Eisenstein schertsend de spot met de hypocrisie van de Russische aristocratie. De surrealistische montage en door Chaplin geïnspireerde commedia dell'arte is een clownesk commentaar op de grootheidswaanzin. I SOLISTI speelt er livemuziek bij van de jonge componist Jasper Charlet. Met Octet for Wind ...

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; -26 jaar: 10,00 €

Waar

Leietheater
Brielstraat 8, 9800 Deinze

Organisatie

Leietheater

In Dagboek van Gloemov (1923) drijft de controversiële Russische filmregisseur Sergei Eisenstein schertsend de spot met de hypocrisie van de Russische aristocratie. De surrealistische montage en door Chaplin geïnspireerde commedia dell'arte is een clownesk commentaar op de grootheidswaanzin. I SOLISTI speelt er livemuziek bij van de jonge componist Jasper Charlet.

Met Octet for Wind Instruments van Igor Stravinsky laat I SOLISTI de onvrede met het Russische regime subtiel verder klinken. De volbloed neoclassicistische muziek ademt orde, rust en balans. Als ware het een dekmantel voor Stravinsky's eigen turbulente vertrek uit zijn vaderland in 1910.

Jan Decleir schittert in zijn rol als hedendaags volksmenner. Zijn betoog, op tekst van Dimitri Verhulst, is er een op het absurdistische af, met snedige verzen en dubieuze zinspelingen, de komst van een nieuw tijdperk bejubelend.

SPEL I SOLISTI & Jan Decleir
TEKST Dimitri Verhulst
CONCEPT Francis Pollet
BEELD Koen Broos

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over