Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Vlaanderen Feest met Yevgueni

Ter gelegenheid van Vlaanderen Feest zorgt de cultuurraad van Deinze opnieuw voor een volksfeest. Dit jaar geeft niemand minder dan Yevgueni een gratis concert in de Brielpoort. Het voorprogramma wordt verzorgd door Silas & De Spreeuwen. De verenigingen van de cultuurraad zorgen voor een hapje en een drankje. Het concert is gratis, zonder reservatie. De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Brielpoort Deinze
Lucien Matthyslaan 9, 9800 Deinze

Organisatie

Dienst Cultuur en Evenementen Deinze i.s.m. Cultuurraad Deinze

Ter gelegenheid van Vlaanderen Feest zorgt de cultuurraad van Deinze opnieuw voor een volksfeest. Dit jaar geeft niemand minder dan Yevgueni een gratis concert in de Brielpoort. Het voorprogramma wordt verzorgd door Silas & De Spreeuwen. De verenigingen van de cultuurraad zorgen voor een hapje en een drankje. Het concert is gratis, zonder reservatie.

De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags feestprogramma aan. Op 7 juli worden alle Deinzenaren getrakteerd op een gratis volksfeest in de Brielpoort. De voorbije jaren waren Cleymans & Van Geel, Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, G√ľnther Neefs, Café Flamand, Frank Boeijen, De Mens en Stef Bos te gast.

Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met de albums 'Kannibaal', 'Aan de arbeid' en 'We zijn hier nu toch', 'Welckenraedt' en 'Van Hierboven' veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue al enkele keren goud én vooral een vaste stek in de Vlaamse muziekscene.
In oktober 2017 kwam Yevgueni met een zesde album: 'Tijd is alles'. Het album kwam binnen op plek 5 in de Ultratop albumcharts en de singles 'Adem' & 'Nooit Naar Nergens' kwamen in een minimum van tijd als vaste waarden te staan naast de klassiekers 'Als ze lacht' & 'Nieuwe Meisjes'.
Live is Yevgueni volgens kenners bij elk album straffer geworden, een traditie die ook hier zonder twijfel wordt voorgezet. Yevgueni in de zomer van 2018 betekent een band die snakt naar het
podium, een blij weerzien met het publiek en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. Voeg daarbij een aantal klassiekers en vergeten parels en je krijgt een verrassende achtbaanrit, inclusief vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid.
Tijd is alles, maar een avond met Yevgueni wordt weer een avond pure winst!

Yevgueni, voorprogramma: Silas & De Spreeuwen
Zondag 7 juli om 19 u.
Brielpoort, Lucien Matthyslaan, 9800 Deinze
gratis toegang, zonder reservatie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over