Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Ben Vanderweyden quartet - Thank you Toots

Met dit unieke, multimediaal project brengt het Ben Vanderweyden quartet een persoonlijke muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean “Toots” Thielemans. Het bijzondere is dat alle musici van dit kwartet in de studio en/of op het podium met de harmonica-legende hebben samengewerkt. Bovendien omvat hun repertoire een rijke en diverse waaier aan bekende composities ...

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; werkzoekend of -25 jaar: 9,00 €

Waar

Arscene vzw
Reibroekstraat 37, 9850 Hansbeke (Deinze)

Organisatie

Arscene
Met dit unieke, multimediaal project brengt het Ben Vanderweyden quartet een persoonlijke muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean “Toots” Thielemans.

Het bijzondere is dat alle musici van dit kwartet in de studio en/of op het podium met de harmonica-legende hebben samengewerkt. Bovendien omvat hun repertoire een rijke en diverse waaier aan bekende composities zoals de soundtracks van de films Turks Fruit en Midnight Cowboy, de serie Sesame Street, naast Toots' composities als Bluesette en For My Lady. Ook werd - speciaal voor deze unieke hommage - een deel van Toots' muziek opnieuw door Ben Vanderweyden en Dirk Schreurs gearrangeerd én spelen ze een nooit eerder uitgebrachte compositie van Toots.

De sound van het Ben Vanderweyden Quartet wordt getypeerd door een melodisch, kleurrijk en expressief retro-klanklandschap dat aansluit bij Toots' artistieke creaties uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, waarin de sound van de harmonica een onuitwisbaar emotioneel gegeven blijft.

Het geheel wordt op professionele wijze gepresenteerd door niemand minder dan Fred Brouwers (VRT, Radio1, Klara) en geïllustreerd met uniek en authentiek beeldmateriaal.

Ben Vanderweyden: chromatische harmonica
Dirk Schreurs: piano & keyboards
Koen Vandendriessche: drums
Roman Korolik: bas
Fred Brouwers: presentatie

Een voorsmaakje? https://youtu.be/UefMIKeLR-Y

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over