Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Mòs ensemble - hedendaags jazz septet

Mòs komt hun debuutalbum “Limbs” voorstellen dat verschenen is op het Smeraldina-Rima label. Sfeer, klankkleur, energie, improvisatie en zeven persoonlijke stemmen. Dit zijn enkele kernwoorden om de muziek van Mòs ensemble te omschrijven. Een muzikale trip die gaat van etherische passages tot één brok energie en van doorgecomponeerde tot geïmproviseerde muziek. De groep bestaat uit twee ...

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; werkzoekend of -25 jaar: 9,00 €

Waar

Arscene vzw
Reibroekstraat 37, 9850 Hansbeke (Deinze)

Organisatie

Arscene
Mòs komt hun debuutalbum “Limbs” voorstellen dat verschenen is op het Smeraldina-Rima label.

Sfeer, klankkleur, energie, improvisatie en zeven persoonlijke stemmen.
Dit zijn enkele kernwoorden om de muziek van Mòs ensemble te omschrijven. Een muzikale trip die gaat van etherische passages tot één brok energie en van doorgecomponeerde tot geïmproviseerde muziek.
De groep bestaat uit twee stemmen en twee houtblazers, ondersteund door een interactieve ritmesectie.

“...Een andere, groene wereld, Brian Eno achterna.
Mós Ensemble maakte hun naam waar door als één, in verschillende richtingen groeiend en woekerend organisme alle oren te bevruchten. Muziek als voedingsbodem voor lentedromen, voor een idyllisch avontuur. Een ongerepte archipel in een zee van jazz, folk, en psychedelica. Geen land van melk en honing, maar van kronkelende, krioelende akkoorden en ritmes enerzijds, en serene, zacht klaterende klankstroompjes, anderzijds.
Een engelenduo - Martha en Astrid genaamd, sirenen op het droge - planten er zaadjes met hun longen. De riet- en koperblazers zorgen voor bries of storm. Contrabas en gitaar zijn de getijden, drums selecteren dag- of nachtritme. En de songs zijn de bloemen, de bijtjes, het fruit, de regen of de zon. In het land van Mós is grauw geen optie, en is de bodem altijd vruchtbaar. Een wereld van humus en verwondering, zoals de documentaires van Richard Attenborough, maar dan iets losser uit de pols…” (Jonas Boel, oktober 2018)


Mòs is:
Astrid Creve & Marta del Grandi: zang en teksten
Benjamin Hermans & Ambroos De Schepper: blaasinstrumenten
Artan Buleshkaj: gitaar
Kobe Boon: contrabas en composities
Simon Raman: drums

Facebook: https://www.facebook.com/mosensemble
Luister: https://soundcloud.com/mosensemble

Zie:https://youtu.be/WtB3TmtPDfU

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over