Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Praatcafé Dementie - Va is koning, theatermonoloog

VA is Koning is een aangrijpende theatermonoloog over (jong)dementie gebracht door Willy De Jaeghere. Willy vertelt het waargebeurde verhaal van Jef. Alhoewel het verhaal van Jef zich afspeelt in het Vlaamse dorpje Keerbergen is zijn verhaal universeel. Na zijn normale dagtaak als arbeider in de brouwerij rijdt hij rond met een 'triporteur' om ijs te verkopen. Hij bouwt een bloeiende zaak op ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Zaal De Rekkelinge
Désire Delcroixstraat 1, 9800 Deinze

Contact

Organisatie

Praatcafé Dementie Leie & Schelde
VA is Koning is een aangrijpende theatermonoloog over (jong)dementie gebracht door Willy De Jaeghere.
Willy vertelt het waargebeurde verhaal van Jef. Alhoewel het verhaal van Jef zich afspeelt in het Vlaamse dorpje Keerbergen is zijn verhaal universeel. Na zijn normale dagtaak als arbeider in de brouwerij rijdt hij rond met een 'triporteur' om ijs te verkopen. Hij bouwt een bloeiende zaak op tot het noodlot toeslaat.
Jef krijgt de ziekte van Alzheimer. Een zwaar verdict. En tot overmaat van ramp moet hij zijn liefste vrouwtje Yvonne veel te vroeg afgeven. De acteur vertolkt de gedachten en gevoelens van Jef tijdens het voortschrijdende proces van aftakeling, zonder taboes uit de weg te gaan.
De toeschouwer wordt meegezogen in de wereld van Jef. Hij volgt Jef thuis, in het ziekenhuis en later in het woonzorgcentrum waar hij tot het einde verblijft.
'VA is Koning' is een tekst geworden die het actuele thema dementie en de ziekte van Alzheimer op een bijzondere wijze in het daglicht stelt. Een absolute aanrader!

Bron: UiTinVlaanderen.be